1 κιλό κιμά (μισός μοσχαρίσιος και μισός κατσικίσιο ή αρνίσιο)
2 φέτες χοντρές από άσπρο ψωμί μπαγιάτικο
2 αυγά αλάτι πιπέρι
8-10 φύλλα δυόσμο ή ό,τι άλλο μυρωδικό
λάδι
2 φέτες χοντρές από άσπρο ψωμί μπαγιάτικο
2 αυγά αλάτι πιπέρι
8-10 φύλλα δυόσμο ή ό,τι άλλο μυρωδικό
λάδι
1 κιλό ντομάτες
500γρ χυμό ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
λίγο αλάτι
λίγο βασιλικό
500γρ χυμό ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
λίγο αλάτι
λίγο βασιλικό
Για τη σάλτσα:
Περνάμε τις ντομάτες από το μούλτι. Βάζουμε τον χυμό που θα
προκύψει σε κατσαρόλα με λίγο λάδι και τον συμπυκνωμένο χυμό,
τη ζάχαρη, το αλάτι και το βασιλικό και το βάζουμε στο μάτι να βράσει.
Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τον αφήνουμε
να εξατμιστούν τα υγρά του. Σβήνουμε όταν αρχίσει να κάνει τρυπούλες.
Για τους κεφτέδες:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να ξεκοκαλίσει ένα μπρατσάκι από κατσίκι,
να αφαιρέσει τα λίπη και να το αλέσει μαζί με το μοσχάρι δύο φορές για να
ανακατευτούν καλά τα κρέατα.
Μουσκεύουμε το ψωμί, βγάζουμε τις κόρες, το στύβουμε καλά με τα χέρια
μας και το βάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, πιπέρι,
λίγο λάδι (2 κουταλιές της σούπας περίπου), τον δυόσμο ψιλοκομμένο
και 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα ντομάτας.
Το ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή
ώρα περίπου.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Βάζουμε σε τηγάνι ή κατσαρόλα 2 δάχτυλα λάδι και στη φωτιά για
να τηγανίσουμε τους κεφτέδες. Όταν το λάδι ζεσταθεί (μυρίσει),
ρίχνουμε έναν έναν τους κεφτέδες έτσι ώστε να χωρέσουν αραιά,
για να τηγανιστούν.
Όταν είναι έτοιμοι, τους βάζουμε στη σάλτσα να βράσουν μαζί
για λίγο, ώσπου να πήξει η σάλτσα. Τα βγάζουμε από τη φωτιά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου