Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

κεφτεδάκια με σάλτσα.και ρύζι

Συστατικά:

700 γρ κιμά βοείου κρέατος του ώμου 
700 γρ κιμά χοιρινό ώμο 
400 γρ ρύζι 
'50 βούτυρο 
1,2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου 
1 αυγό 
2 κρεμμύδια 
3 σκελίδες σκόρδο 
1 ματσάκι μαϊντανό 
αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα: 
100 g σέλινο κεφάλι 
συμπύκνωμα ντομάτας 150g 
1 λίτρο ζωμό κότας 
κρέμα 100ml ζώων 
4 σκελίδες σκόρδο 
3 κρεμμύδια 

καρότα.. 4 λίτρα με 
βούτυρο.. 3 λίτρα με αλεύρι 
αλάτι και πιπέρι
 

Προετοιμασία:

1
Πλένουμε το ρύζι καλά και τα τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να το γυαλί. 
2
Προσθέστε το σκόρδο σωματιδίων, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό.
3
Δικαστήριο καλύφθηκε το ρύζι και μαγειρεύουμε 15 λεπτά.Τραβώντας από τη φωτιά και το αφήνουμε Pohlupen για άλλα 10 λεπτά.
4
3-4 σ. Λ ρυζιού που προορίζεται για τους κεφτέδες και το υπόλοιπο αρωματισμένο με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και αφήστε το για γαρνιτούρα. 
5
Θρυμματισμένο κρεμμύδι αναμιγνύεται με την κατανομή των ρύζι, κρέας, αυγό, 100 ml νερού, αλάτι και πιπέρι. 
6
Ανακατέψτε και σχηματίζουν 18 κεφτέδες. Τοποθετήστε τα σε ταψί.
7
Κρεμμύδι για τη σάλτσα κομμένο σε μισοφέγγαρα και τηγανίστε μαζί με τριμμένο καρότο και το σέλινο στο μισό λάδι συνθλίβονται. 
8
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Προσθέστε το σκόρδο και σωματιδίων. Fry είναι.
9
Ρίχνουμε το ζωμό, υπό ανάδευση ζωηρά. 
10
Προσθέστε και ο τοματοπολτός. Μαγειρέψτε τα έξω μέχρι να δέσει η σάλτσα.
11
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αρωματισμένο με αλάτι και πιπέρι.Τραβώντας μακριά από τη φωτιά.
12
Κεφτεδάκια ρίχνουμε το τηγάνι και την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. 
13
Το πιάτο ψήνουμε 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς, ανεμιστήρα. 
14
Το φύλλο στη συνέχεια απομακρύνθηκε και ψήνονται για 15 λεπτά. 
15
Τα κεφτεδάκια σερβίρονται πάνω από το ρύζι με σάλτσα πτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου