Το χταπόδι συνήθως το επιλέγουμε ως τον απόλυτο σύμμαχο στην ουζοποσία μας ψητό. Η λεσβιακή παράδοση όμως το «σερβίρει» στο πιάτο μας και κρασάτο. Για πάμε να το φτιάξουμε ...
ΥΛΙΚΑ:
1 χταπόδι περίπου στο 1 κιλό
1 Ελαιόλαδο Ποτήρι
Μισό Ποτήρι κόκκινο Κρασί
2 Ελιές τσακιστές ποτήρια Χωρίς κουκούτσι
Φύλλο Δάφνης
ΑΛΑΤΙ, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το βάζουμε να βράσει αλατοπιπερώνοντας το. Μόλις έχει ήδη βγάλει τα υγρά του ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.
1 χταπόδι περίπου στο 1 κιλό
1 Ελαιόλαδο Ποτήρι
Μισό Ποτήρι κόκκινο Κρασί
2 Ελιές τσακιστές ποτήρια Χωρίς κουκούτσι
Φύλλο Δάφνης
ΑΛΑΤΙ, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το βάζουμε να βράσει αλατοπιπερώνοντας το. Μόλις έχει ήδη βγάλει τα υγρά του ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου