Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Ίρι κεφτέ με ‪καραμανλίδικο‬ ‪‎παστουρμά‬ μόσχου ‪ καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας

 
μαγείρεμα (φούρνος και κατσαρόλα) 40′ - 45′
υλικά για 4-6 άτομα
700 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
100 γραμμάρια ‪#‎παστουρμάς‬ ‪#‎μόσχου‬ #Sary, ψιλοκομμένος
200 γραμμάρια πληγούρι ψιλό
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 αυγά
1 ½ φλυτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη ξερή
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για την κρούστα
50 γραμμάρια πληγούρι, φουσκωμένο σε καυτό νερό, καλά στραγγισμένο, σκουπισμένο και στεγνωμένο σ’ ένα ταψάκι, για λίγα λεπτά στο φούρνο
50 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη σάλτσα
300 γρ. καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας (τυποποιημένο προϊόν Sary της σειράς Ίγδιες Σαλάτες)
Διαδικασία
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα και βρέχουμε τα χέρια μας αρκετές φορές, έτσι ώστε να ζυμώνουμε το μείγμα πάντα με υγρασία.
Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους περνάμε από το μείγμα της κρούστας.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε λαδωμένα ταψάκια και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί η σάλτσα με 400 γρ. νερό.
Μόλις ψηθούν οι κεφτέδες, τους βγάζουμε από το φούρνο και τους βυθίζουμε στη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τους κεφτέδες να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου