Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Τζατζίκι με γιαούρτι και τυρί

 

Υλικά 
100 gr  γιαούρτι σακούλας
400gr  ξινομυζήθρα ή κατίκι ή άλλο κρεμώδες τυρί
1 αγγούρι πλυμένο με τη φλούδα του
5 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι  (στην περίπτωση που το τυρί δεν είναι αλμυρό)
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε πολύ καλά το αγγούρι, το τρίβουμε με τη φλούδα και το αφήνουμε σε σουρωτό να στραγγίσει, πασπαλίζοντας το με λίγο αλάτι. Μετά από 5-10 λεπτά  το στίβουμε πολύ καλά, το βάζουμε σε ένα μπολ όπου αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός των μυρωδικών.  Ανακατεύουμε, και το όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί το  κρατάμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε σε μικρά μπολ  γαρνίροντας με το δυόσμο και το βασιλικό.  Αν  θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μια μικρή μαύρη ελιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου