Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Πατάτες γιαχνί με λουκάνικο


Υλικά:
2 κιλά πατάτες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό, πολτοποιημένο
2 κ.σούπας πελτέ τομάτας
2 φύλλα δάφνης
4 μπαχάρια
1 κ.σούπας ρίγανη
1 πρέζα κανέλα
αλάτι και πιπέρι
*μπούκοβο (καυτερό ή γλυκό)
2 λίτρα νερό ζεστό
ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
4 λουκάνικα μοσχαρίσια, σε φέτες


Ιδανικό ψωμί: τσιαπάτα 
Εκτέλεση:
-Σε ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι μας και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και μπαχαρικά, εκτός της ρίγανης.
-Σειρά έχει ο πελτές τομάτας. Τον τσιγαρίζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό.
-Αφήνουμε να πάρει βράση με κλειστό καπάκι και δυνατή φωτιά  και μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε και την ρίγανη.
-Χαμηλώνουμε στο μέτριο την φωτιά μας και ανοίγουμε το καπάκι. Το φαγητό μας συνολικά χρειάζεται 1 ώρα μαγείρεμα.
-5 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Θα μας χαρίσει άλλο άρωμα στο φαγητό μας.
-Τα λουκάνικα τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι και μόλις πάρουν καλό χρώμα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, να ενωθούν οι γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου