Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Γλυκό του κουταλιού ελιά

1 k ελιές καλαμών ή μαύρες χωρίς άλμη
430 γρ. ζάχαρη
250ml νερό

4 κουταλιές ασβέστη
1 κλωναράκι βασιλικού
κ. τ. σ. λεμόν


Βάζουμε τις ελιές σε μια λεκάνη με νερό όλο το βράδυ.
Σε μια λεκάνη διαλύουμε καλά τον ασβέστη σε 4 λίτρο νερό και βάζουμε μέσα τις ελι
ές για 2-3 ώρες. Τσεκάρουμε αν έχουν ξεπικρίσει αλλιώς αφήνουμε παραπάνω Ξεπλένουμε πολύ καλά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό βασιλικό και τις ελιές και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας.
Αφαιρούμαι το βασιλικό και προσθέτουμε το λεμόνι.
Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε βαζάκια που κλ
είνουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου