Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Μπιφτέκια με σως μουστάρδα-πορτοκάλι


Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό κιμά ανάμεικτο

2 φέτες ψωμί
2 αυγά
1 μέτριο κρεμμύδι
ρίγανη,αλάτι,πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
μισό ποτήρι σάλτσα μουστάρδας
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
μισό ποτήρι νερό
πατάτες
Πώς το κάνουμε:
Μουλιάζουμε το ψωμί.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,το ψωμί,τα αυγά,το κρεμμύδι,λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι και ρίγανη,την κέτσαπ.
Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε αρκετά μεγάλο μέγεθος και τα τοποθετούμε στο ταψί (με λίγο λάδι).
Κόβουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα,τον χυμό και το νερό.
Περιχύνουμε πάνω από τα μπιφτέκια και ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 200 βαθμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου