Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 κιλό φασόλια μαυρομάτικα
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα σόγιας χλιαρό
1 πακετάκι μικρό φυτική μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό φασόλια μαυρομάτικα
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα σόγιας χλιαρό
1 πακετάκι μικρό φυτική μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα φασόλια και τα βάζετε από το βράδυ σε νερό να μουσκέψουν. Την άλλη μέρα, τα πλένετε καλά μέσα σε τρυπητό και τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και λίγο χονδρό αλάτι να βράσουν καλά για περίπου 45 λεπτά.
Ρίχνετε λίγα- λίγα σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και τα περνάτε ζεστά από τη μηχανή του πουρέ ή το μύλο των χορταρικών.
Βάζετε το πουρέ σε καθαρή κατσαρόλα, του ρίχνετε ελάχιστο αλατοπίπερο και λίγο- λίγο το χλιαρό γάλα σόγιας.
Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Στο τέλος, ρίχνετε και τη φυτική μαργαρίνη, δουλεύετε γρήγορα -γρήγορα τον πουρέ με την κουτάλα και όταν λιώσει το βούτυρο, κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε ζεστό.
Ρίχνετε λίγα- λίγα σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και τα περνάτε ζεστά από τη μηχανή του πουρέ ή το μύλο των χορταρικών.
Βάζετε το πουρέ σε καθαρή κατσαρόλα, του ρίχνετε ελάχιστο αλατοπίπερο και λίγο- λίγο το χλιαρό γάλα σόγιας.
Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Στο τέλος, ρίχνετε και τη φυτική μαργαρίνη, δουλεύετε γρήγορα -γρήγορα τον πουρέ με την κουτάλα και όταν λιώσει το βούτυρο, κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου