ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ
Υλικά:
500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
500 gr ταλιατέλες
1 lt πολτός ντομάτας
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
½ κ.γ σκόρδο σε σκόνη
6 φυλλαράκια δυόσμου
2 κ.σ μαϊδανός
½ κ.γ κύμινο
2 κ.γ πάπρικα καπνιστή
4 κόκκοι μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
Ξύδι
Ρίγανη
Θυμάρι
Ζάχαρη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο
1 κ.σ βούτυρο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ:
1. Η εκτέλεση αυτής της συνταγής ξεκινάει
από το ζύμωμα του κιμά για τα κεφτεδάκια
Μουλιάστε το μπαγιάτικο ψωμί σε αρκετό νερό
Τρίψτε τα κρεμμύδια στο μουλτι ή σε έναν
τρίφτη και ψιλοκόψτε τον μαϊδανό με τον δυόσμο
Τοποθετήστε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπωλ και
προσθέστε 2 κ.γ ρίγανη, 2 κ.γ θυμάρι, ½ κ.γ κύμινο
1 κ.σ ξύδι, το 1 αυγό, τον μαϊδανό με τον δυόσμο
το μισό κρεμμύδι και στο τέλος το ψωμί
το οποίο έχετε στραγγίξει καλά από τα νερά
Αλατοπιπερώστε και ζυμώστε πολύ καλά
για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
2. Γεμίστε ένα τηγάνι με αρκετό λάδι και
βάλτε το να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Πλάστε τα κεφτεδάκια στο επιθυμητό μέγεθος
Αλευρώστε τα και τινάξτε το περριτό αλεύρι
Τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν
Βγάλτε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και
τοποθετήστε τα σε ένα σκεύος για να
τα χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια
3. Καλύψτε τον πάτο μίας κατσαρόλας
με ελαιόλαδο και βάλτε την να κάψει σε
μέτρια προς δυνατή φωτιά
Προσθέστε το υπόλοιπο κρεμμύδι και
τσιγαρίστε το σχεδόν μέχρι αυτό να μαραθεί
Τότε προσθέστε και το σκόρδο το οποίο έχετε
ψιλοκόψει και συνεχίστε για λίγα λεπτά το τσιγάρισμα
Προσθέστε τον τοματοπολτό, το μπαχάρι, τη δάφνη
1 κ.σ ζάχαρη, 2 κ.γ ρίγανη, 2 κ.γ θυμάρι, το σκόρδο σε σκόνη
την καπνιστή πάπρικα και το αλατοπίπερο
Στο τέλος προσθέστε και τα κεφτεδάκια
Βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά
μέχρι να δέσει η σάλτσα
Οσο θα βράζει η σάλτσα σας εσείς μπορείτε
να προετοιμάσετε τις ταλιατέλες
Γεμίστε μία κατσαρόλα μέχρι τη μέση
με ζεστό νερό. Αλατίστε και βάλτε την
να βράσει σε δυνατή φωτιά
Προσθέστε τις ταλιατέλες και ανακατέψτε
καλά με μια πιρούνα για να τις ξεμπερδέψετε
Βράστε στο επιθυμητό επίπεδο
Σουρώστε καλά από τα νερά
Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
ή ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και
περιχύστε το στα ζυμαρικά σας
Ανακατέψτε καλά
Η συνταγή έχει ολοκληρωθεί και
είναι έτοιμη για σερβίρισμα
Για ακόμα καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα
μπορείτε να τη συνδιάσετε με τριμμένη
παρμεζάνα ή γραβιέρα
Καλή σας επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου