Με γλυκά, αρωματικά γεώμηλα Αμερικής, με πορτοκαλί χρώμα και υπέροχη λεπτή γεύση κάστανου. Έχουμε δοκιμάσει όλοι;
4 γλυκοπατάτες Αμερικής (1250 γρ. περίπου)
2 κουταλιές βούτυρο
150 ml γάλα + 50 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα, σε φούρνο 200ο C, για 1 ώρα περίπου.
Προσοχή: Δεν τις βράζουμε γιατί ρουφάνε πολύ νερό και αλλοιώνεται η γεύση τους.
2. Όσο είναι ακόμη ζεστές τις ξεφλουδίζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε στον αναδευτήρα της κουζινομηχανής.
Σημ. : Οι γλυκοπατάτες στη χόβολη είναι καταπληκτικές!
2 κουταλιές βούτυρο
150 ml γάλα + 50 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα, σε φούρνο 200ο C, για 1 ώρα περίπου.
Προσοχή: Δεν τις βράζουμε γιατί ρουφάνε πολύ νερό και αλλοιώνεται η γεύση τους.
2. Όσο είναι ακόμη ζεστές τις ξεφλουδίζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε στον αναδευτήρα της κουζινομηχανής.
Σημ. : Οι γλυκοπατάτες στη χόβολη είναι καταπληκτικές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου