ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πεσκανδρίτσα φιλέτο φρέσκια ή κατεψυγμένη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
βασιλικό ψιλοκομμένο, όσο χρειαστεί
40 ml λευκό ξηρό κρασί ή ούζο
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ψάρι μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και να σφίξει και από τις δύο μεριές. Το βγάζετε προσεχτικά και το βάζετε σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί. Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε το σκόρδο και τον πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ρίχνεται τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 200 ml νερό και αφήνετε να βράσει η σάλτσα και να συμπυκνωθούν τα υγρά. Ρίχνεται το βασιλικό, ανακατεύετε και αφαιρείτε από τη φωτιά, αδειάζεται τη σάλτσα πάνω στο ψάρι και περιχύνετε με το κρασί (ή το ούζο) και ψήνετε για περίπου 10-15 λεπτά στο φούρνο μέχρι να γίνει το ψάρι και να δέσει η σάλτσα, σερβίρετε ζεστό με χόρτα εποχής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου