Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Τας - κεμπάπ


Υλικά:
  • 1,5 κιλό κρέας (αρνί ή μοσχάρι)
  • 500 γρ. κρεμμύδια ξερά (κομμένα σε φετάκια)
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουτιά ντοματάκια κον-κασέ
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 70 γρ. λάδι ελιάς
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:

Κόψτε το κρέας σε κομμάτια (μέγεθος αυγού), πλύντε το και σκουπίστε το καλά με πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.

Βάλτε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί καλά και τσιγαρίστε το κρέας καλά.

Βγάλτε τα κομμάτια του κρέατος και στο ίδιο λάδι τηγανίστε τα κρεμμύδια ελαφριά.

Προσθέστε στα κρεμμύδια το κρέας, σβήστε τα με το κρασί και μετά προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο ζεστό νερό και αφήστε το φαγητό να βράσει.

Εάν χρειαστεί προσθέστε που και που λίγο ζεστό νερό (τα κρεμμύδια σχεδόν να λιώσουν, κάνοντας μια πηχτήσάλτσα).

Κατεβάστε το τας κεμπάπ από την φωτιά μόλις μείνει μόνο με την σάλτσα του.

Συνοδεύεται με πιλάφι ή με πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου