ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση
- 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 3-4 χοιρινές πανσέτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, προαιρετικά
- 5 πράσα ψιλοκομμένα
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 500 γρ. φέτα
- Αλάτι και πιπέρι
Όσον αφορά τα φύλλα μπορείτε να πάρετε έτοιμα, είτε χωριάτικα, είτε φύλλα κρούστας για πίτες ακόμα και σφολιάτα. Σ΄αυτήν την περίπτωση, τα βουτυρώνουμε ή τα λαδώνουμε ανάμεσα, όταν τα τοποθετούμε στο ταψί. Μισά πάνω, μισά κάτω. Παρ΄όλα αυτά σας συνιστώ να δοκιμάσετε την ζύμη για χωριάτικα φύλλα, είναι απλά ανεπανάληπτη!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ΄ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μην έχει πια κόκκινο χρώμα. Προσθέτουμε τα πράσα, λίγο αλάτι γιατί θα βάλουμε και την φέτα μετά, μπόλικο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα φύλλα.
Μόλις κρυώσει η γέμιση, χτυπάμε τα αυγά για να ενωθούν και τα ρίχνουμε στο κρέας. Προσθέτουμε την φέτα σε θρύμματα.
Ανοίγουμε τα κάτω φύλλα και τα στρώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση. Τοποθετούμε το φλουρί.
Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα. Κλείνουμε γύρω γύρω τον κόθρο. Κόβουμε τόσα κομμάτια όσοι είναι και οι παρευρισκόμενοι στο τραπέζι.
Προαιρετικά κάνουμε σχεδιάκια με κουπ πατ είτε από το ζυμαράκι που ετοιμάσαμε, είτε από σφολιάτα και τα κολλάμε με λίγο νεράκι πάνω σε κάθε κομμάτι πίτας. Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου