Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Σαλάτα του Καίσαρα

Σαλάτα του Καίσαρα
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 μεγάλο μαρούλι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- ½ κούπα κρουτόν
- Αλάτι
Για τη βινεγκρέτ
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 αντζούγιες χωρίς το λάδι τους
- 1 αυγό
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 σκ. σκόρδο λιωμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κατ’ αρχήν, βράζουμε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι για 1 ωρίτσα περίπου έως ότου ψηθεί. Αφού αυτό συμβεί, το κόβουμε σε κυβάκια. Ανακατεύουμε το μαρούλι, την παρμεζάνα και τα κρουτόν μέσα σε μια σαλατιέρα. Ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια όσο καλύτερα μπορούμε.
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και τα πολτοποιούμε μέχρι να το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Τέλος, ρίχνουμε τα κυβάκια κοτόπουλου πάνω στη σαλάτα μας και ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ.
Καλή σας όρεξη!

Πηγή: http://www.lovecook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου