Μοσχάρι κρασάτο με μανιτάρια και πουρέ
Υλικά
- μοσχαρίσιο κρέας:1 κιλό κότσι, κομμένο σε μερίδες
- κρεμμύδια στιφάδου: 4 κομμένα στη μέση
- κόκκινο κρασί: 1/2 μπουκάλι
- ντοματοπολτός: 3-4 κουταλιές, συμπυκνωμένος
- σκόρδο: 1-2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
- μανιτάρια: 250 γρ.
- πουρές πατάτας: έτοιμος ή σπιτικός, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Πλένετε γρήγορα τα μανιτάρια, τα σκουπίζετε και κόβετε τα πόδια τους. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες του κρέατος από όλες τις πλευρές.
- Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο ίδιο λάδι τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε και αυτά.
- Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το σκορπίζετε μέσα στην κατσαρόλα. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τον ντοματοπολτό και αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30’ μέχρις ότου εξατμισθεί το κρασί και μείνει μια πλούσια σάλτσα.
- Σερβίρετε το κρέας με πουρέ πατάτας και πασπαλίζετε προαιρετικά με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου