Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ


                                  ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κόκκινη φαρίνα (φαρίν απ)
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
1 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια
2-3 κουταλάκια γλυκού κανέλλα σκόνη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
το ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
φρεσκοστημένος χυμός 2 πορτοκαλιών
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 φλιτζάνι νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το αλεύρι μας σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και την κανέλλα. Ανακατεύουμε τα υλικά.
Παίρνουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και μετά στύβουμε τα δύο πορτοκάλια και κρατάμε το χυμό.
Κατόπιν βάζουμε τη ζάχαρη με το λάδι σε μια λεκάνη και κτυπάμε με το μίξερ να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε , το ξύσμα πορτοκαλιού, και το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει 1 κουταλάκι γλυκού σόδα.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι, μπέϊκιν και κανέλλα και δουλεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
Έχουμε δίπλα μας το 1 φλιτζάνι νερό και ρίχνουμε σιγά σιγά ώστε η ζύμη μας να έχει τη μορφή παχύρευστου χυλού.
Ρίχνουμε στο μίγμα τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τη ζύμη σε ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστών το οποίο έχουμε λαδώσει με πινέλο και έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.

Ψήνουμε τη φανουρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180ο κελσίου για 40΄ περίπου. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει από φούρνο σε φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου