Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πατατοκροκέτες µε ζαµπόν

Πατατοκροκέτες µε ζαµπόν από την Αργυρώ
Περιζήτητο σνακ σε παιδικά πάρτυ και ιδανικό ορεκτικό για μπουφe
 Υλικά
1½ κιλό πατάτες
2 κρόκοι
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
4 φέτες βρασμένο ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα
λίγο αλεύρι
λίγη φρυγανιά
1 αυγό χτυπημένο
 Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε.
Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι.
Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζαμπόν.
Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια.
Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.
Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα.
Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν.

Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου