Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΝΤΙΠ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Ενα ιδιαίτερο, πικάντικο ντιπάκι που φυλακίζει τα αρώματα και τη γεύση της πιπεριάς πριν μπει για τα καλά το φθινόπωρο!!!
ΝΤΙΠ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Υλικά
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ. σ. ελαιόλαδο
110 γρ. κοπανιστή Μυκόνου ή καλό κατσικίσιο τυράκι
3 κ. σ. γιαούρτι
1 κ. σ. χυμός λεμονιού

4 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
1 κεφάλι σκόρδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σωτάρω το κρεμμυδάκι στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο (τη σκελίδα) να γυαλίσει. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει
Ψήνω τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, να μαυρίσει η φλούδα. Κόβω το κεφάλι σκόρδο στη μέση  και τυλίγω τα δύο μέρη σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνω παράλληλα με τις πιπεριές μου.
Μόλις βγουν οι πιπεριές τις βάζω σε σακούλα όπως είναι και την κλείνω για 10 λεπτά για να ξεφλουδιστούν άνετα.  Κρατάω μόνο τη σάρκα τους. Ρίχνω από το κεφάλι σκόρδου τις ψημένες σκελίδες στο μούλτι και τη σάρκα της πιπεριάς και τα χτυπάω. Αλατοπιπερώνω κατά βούληση.
Σε ένα μπωλ χτυπάω την κοπανιστή με το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού να γίνει μία κρέμα και ενώνω με το σωταρισμένο κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Βάζω σε αυτό το μείγμα και τις πιπεριές και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρω πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι τη στιγμή που το θέλω, γίνεται πολύ ωραία σαλτσούλα για χοιρινό ή κοτόπουλο και μπορεί επάξια να αντικαταστήσει την κέτσαπ σε διάφορα.

Εμείς το δοκιμάσαμε σαν ντιπάκι. Φανταστικό και ιδιαίτερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου