Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020
#συνταγολογειο //Βασιλόπιτα με γλασσο σοκολάτας
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ
Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020
# συνταγολογειο //Μοσχάρι βραστό σούπα
#συνταγολογειο //ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ
Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020
#συνταγολογειο //Πελμενι
#συνταγολογειο //Πολιτικη σαλάτα
#συνταγολογειο //American lava cake //Σουφλέ ρευστης σοκολάτας
#συνταγολογειο //Ρωσικη σαλάτα σπιτική.
- ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ Σπιτική.
- ΥΛΙΚΑ:
- 1 σακουλακι 500γρ λαχανικά ανάμεικτα κατεψυγμένα η εναλλακτικα φρέσκα τα εξής :
- 2 πατάτες μέτριες
- 2 καρότα μεγάλα
- 5 αγγουράκια τουρσί πολύ ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο ή κονσέρβα
- 1φλιτζανι καλαμποκι κατεψυγμενο
- ½ φλιτζάνι κάππαρη
- 3 αβγά σφιχτά κομμένα
- 150 γρ. Παριζακι χοιρινό κομμενο καρε.
- 4 κ.σ.μαγιονεζα
- Αλάτι-πιπερι
Κοβουμε τα λαχανικα σε μικρα καρε ,και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν.
Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020
#συνταγολογειο //Υγρό Μπραουνις
Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020
#συνταγολογειο //Κρέπες Ζύμη
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020
#συνταγολογειο //Μελομακάρονα
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020
@#συνταγολογειο //Κουραμπιέδες εύκολοι με αμύγδαλα
🎄🎄🇬🇷🎄🎄🎄
Υλικά
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
350 γρ. βούτυρο γάλακτος
200 γρ. φυτίνη
3 βανίλιες
1 σφηνάκι . τσίπουρο
500 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
1 κιλό αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Μισό κ.γ.σοδα
Για την επικάλυψη:
ανθόνερο (προαιρετικά)
500 γρ. ζάχαρη άχνη +2 βανίλιες.
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν μαζί σε μια λεκάνη.
Δυαλυουμε τη σόδα στο τσίπουρο.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τις ζάχαρες, τα βούτυρα, (να είναι μαλακά) τις βανίλιες και το τσίπουρο και τα χτυπάμε αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα χοντρό σπασμένα και ανακατεύουμε.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε και τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ακριβώς.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν, (γιατί ζεστοί θα λιώσει η άχνη και δεν είναι ωραίο) ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη στην οποία έχουμε ρίξει τις δύο βανίλιες.
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020
#συνταγολογειο //Μελομακαρονα
Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020
#συνταγολογειο //Πατσας Μοσχαρίσιος Αναμεικτος, κοιλιά, πόδι.
#συνταγολογειο //Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020
#συνταγολογειο //Σουφλέ Σοκολάτας με Νουτελα /lava cake
#συνταγολογειο //Σαλτσα Κοκτέιλ //cocktail sauce
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020
#συνταγολογειο //Πατατοσαλάτα με ψητά λαχανικά
Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020
#συνταγολογειο //cheesecake με ρικοτα - ανθότυρο
Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020
#συνταγολογειο //Κέικ Καρότου /carrot cake.
Κέικ με καρότα και αμύγδαλα
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
350 γρ καρότα
250 g ζάχαρη
3 αυγά
70 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέϊκιν παουντερ
1 λεμόνι το ξύσμα του
1 φακελάκι βανιλίνης
40 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα
10 γρ. Αμύγδαλα φιλέ.
ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα στο σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλενετε και καθαρίζετε τα καρότα και στη συνέχεια τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Στραγγίστε τα καρότα, και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν. Όταν κρυωσουν τα τρίβετε στον τρίφτη.
Με το σύρμα, σε μια μπασινα χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρισουν.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη βανίλια , τα καρότα τριμμένα, και το ηλιέλαιο.
Τέλος, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ , τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού .
Ανακατέψτε τα πάντα με το σύρμα ή σπάτουλα, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Βούτυρωνετε και αλεύρωνετε τη φόρμα του κέικ και ρίχνετε το μείγμα σε αυτό. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ.
Ψήνετε σε στατικό φούρνο στους 180 ° για περίπου 35 με 40 λεπτά
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
@συνταγολογειο