Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Κεφτεδάκια με ούζο

Κεφτέδες υπάρχουν πολλοί , με ούζο και δυοσμο Όμως  δεν υπάρχουν πουθενά


Έχουν υπέροχη γεύση!!Είναι γεμάτοι απο αρώματα και νοστιμιά

ΥΛΙΚΑ


500 γρ.ανάμικτο κιμά

μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο, στραγγισμένο, περίπου όσο το κρεμμύδι (περίπου μισή φρατζόλα)

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

2 αβγά

1 κουτ γλυκού τριμμένο κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 σφηνοπότηρο ούζο

λίγος δυόσμος

αλεύρι για το αλεύρωμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε την κόρα απ το ψωμί , μουλιάζουμε την ψίχα , σουρώνουμε και την μαδάμε σε ένα μπώλ.Εκεί θα ρίξουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε και το τριμμένο κρεμμύδι μας συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα πεντακάθαρα...χέρια μας.Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα (περίπου 30 λεπτά) στο ψυγείο.Πλάθουμε κεφτεδάκια όσο το μέγεθος μιας μπάλας του πίνγκ-πόνγ , αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.Σημείωση.Αν σας αρέσει το σκόρδο προσθέστε στο μείγμα και μια σκελιδα σκόρδο τριμμένο

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Γαρίδες γιουβέτσι (στο φούρνο )

Υλικά


Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Άτομα: 4 άτομα


Κριθαράκι χονδρό 400γρ.)
Μεγάλες γαρίδες (16)
Ελαιόλαδο (60ml)
Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα (2)
Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (1)
Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (1)
Τομάτα πελτέ (2 κ.σ.)
Νερό (1 λίτρο)
Σάλτσα τομάτα (200γρ.)
Μαϊντανό ψιλοκομμένο (½ ματσάκι)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζετε τις πιπεριές από τα σπόρια τους και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.


Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και πλένετε τον μαϊντανό και τον ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι κοπής.

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τις γαρίδες σε πολύ δυνατή φωτιά.

Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας τον πελτέ και 1 λίτρο νερό.

Τοποθετούμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί η μια γάστρα και προσθέτετε μέσα το κριθαράκι.

Ψήνετε στον φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μόλις είναι ακόμα χυλωμένο το κριθαράκι προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε.